Καλώς ήρθατε

Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου

 

www.dsreth.gr

 
Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης. Στη σελίδα μας θα βρείτε άρθρα , συνδέσμους και υλικό σχετικά με τον Σύλλογο.

Διοικητικό Συμβούλιο

Ε. Μουνδριανάκης ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γεώργιος Κουρμούλης ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χαράλαμπος Ραπτάκης ΤΑΜΙΑΣ
Αντώνιος Βουλγαράκης ΜΕΛΟΣ
Δημήτριος Ζαφειριάδης ΜΕΛΟΣ
Θωμάς Λεχωβίτης ΜΕΛΟΣ
Ιωάννης τ.Ιακώβου Παπαδάκης ΜΕΛΟΣ
Καλλιόπη Τσικνάκη ΜΕΛΟΣ
Γεώργιος Κουταλάς ΜΕΛΟΣ

 

Είσοδος

Μήνυμα του Προέδρου

 

Ρέθυμνο,21-2-2014

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ &                       

ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Ταχ. Διεύθυνση: Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου            

Ταχ. Κώδικας: 74100

Τηλ. : 2831022409                                              

Φαξ: 2831052475       

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.      

 

Αγαπητές και Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

 

Θεωρώ στοιχειώδες καθήκον μου, αλλά και τιμή, να απευθυνθώ σε σας, εν όψει των εκλογών της 23ης Φεβρουαρίου και να μοιραστώ μαζί σας, επιγραμματικά,  λίγες σκέψεις.

 

 

Η τριετία που πέρασε,ήταν πράγματι, από τις πλέον δύσκολες,  από συστάσεως, ενδεχομένως, του Δικηγορικού Σώματος.

 

Με τη συμπαράσταση όλων σας,το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ, προσπαθήσαμε, με εργώδεις προσπάθειες, να ανταποκριθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας, στα καθήκοντα μας.

 

Σε συνθήκεςοικονομικής κατάρρευσης της κοινωνίας, της συρρίκνωσης των εισοδημάτων των Δικηγόρων και συνακόλουθα των  πόρων του Συλλόγου, προσπαθήσαμε να  διασφαλίσουμε, αφ’ ενός την επαγγελματική και συναδελφική συνοχή μας και αφ’ ετέρου την επιβίωση του Συλλόγου, ώστε να μπορεί να εξακολουθήσει να παρέχει στα μέλη του, χωρίς επιβάρυνση τους, τις παροχές που παρείχε μέχρι πριν την κρίση. Ήταν ένα έργο με τεράστιες δυσκολίες, αλλά με ιδιαιτέρως επιμελή διαχείριση και με την κατανόηση και την συμπαράσταση σας, το επιτύχαμε, τη στιγμή που  οι περισσότεροι Δικηγορικοί Σύλλογοι, όχι μόνο σταμάτησαν να διανέμουν μέρισμα, αλλά μετακύλισαν στα μέλη τους και τις δαπάνες, για κάθε είδους παροχή.

 

Στις συνθήκες αυτές, προσπαθήσαμε να διευκολύνουμε την άσκηση του λειτουργήματος μας, με την δημιουργία νέας ιστοσελίδας, αλλά και με ηλεκτρονική ενημέρωση για τα Αστικά και Ποινικά Δικαστήρια (Εκθέματα-Αποφάσεις- Πινάκια) τόσο του Ρεθύμνου, όσο και του Εφετείου Κρήτης. 

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης, επιτέλεσε  το καθήκον του,στα πλαίσια της Αποστολής του, της Κοινωνικής του Ευθύνης και του Λειτουργήματος του, σε μείζονος σημασίας ζήτημα του τόπου μας, το οποίο εξακολουθεί να παρακολουθεί και να εξετάζει σε όλες του τις παραμέτρους.

 

Παράλληλα, επειδή είναι πεποίθηση μαςότι ο Πρώτος Επιστημονικός Σύλλογος του τόπου, πρέπει με τη δράση και τις παρεμβάσεις του να καταξιώνεται στην Κοινωνία, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, προέβη σε δύο άκρως επιτυχημένες Διοργανώσεις Πανελλήνιας Εμβέλειας (Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικ. Συλλόγων), που απέσπασαν την καθολική εκτίμηση και αναγνώριση του Δικηγορικού Σώματος αλλά και προσέφεραν στην Πόλη του Ρεθύμνου περίπου 5.000 διανυκτερεύσεις επισκεπτών-φίλων του Ρεθύμνου.  

 

      Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, όπου θεσμικά συμμετείχε, (Ολομέλειες         κλπ.) είχε   θέσεις, απόψεις και προτάσεις και αντιμετωπίστηκε με αποδοχή και σεβασμό.

 

Αγαπητές και Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια του Νέου Δικηγορικού Κώδικα, αλλά και των  δυσμενών κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, πρέπει, ακόμη,  πολλά να γίνουν: Να αναδιοργανώσομε  και να εκσυγχρονίσουμε περαιτέρω τη λειτουργία του Συλλόγου. Να διεκδικήσουμε σε τοπικό και εθνικό επίπεδο τα δικαιώματα μας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβών. Να διευρύνουμε την παρέμβαση μας   στο επιστημονικό πεδίο (διοργάνωση από το Σύλλογο για τα μέλη του επιστημονικών ενημερώσεων). Να συντονίσουμε τη δράση και τις παρεμβάσεις μας στην   κοινωνία, με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας και των αξιών του τόπου μας, αλλά και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των χειμαζομένων πολιτών. 

 

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Προσωπικά, είμαι αισιόδοξος, γιατί το εξαιρετικό επιστημονικό επίπεδο των μελών μας, το γνωστό συλλογικό μας ήθος και η υπευθυνότητα, εγγυώνται ότι θα φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων.

 

Οι Δικηγόροι,είμαστε Υπερασπιστές και Θεματοφύλακες των Ατομικών, Κοινωνικών, Πολιτικών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων των Πολιτών, μεταξύ των οποίων κορυφαίο είναι η   άσκηση των εκλογικών του δικαιωμάτων.   Στο Λειτούργημα μας, η θεσμική του κατοχύρωση αποτυπώθηκε στην παρ. 4 του άρθρου 103 του Ν. Ν.4194/2013 (νέου Κώδικα Δικηγόρων)  με την διατύπωση : «Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και αποτελεί θεμελιώδες καθήκον του Δικηγόρου».

 

      Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η θετική μας παρουσία και ψήφος στις εκλογές της  23ης    Φεβρουαρίου, εξοπλίζει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και τον καθένα από εμάς, με δύναμη και αυτοπεποίθηση, για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις των καιρών. 

 

Με εξαιρετική εκτίμηση,

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

          ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΜΜ. ΜΟΥΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ

Πρόσφατα νέα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΠΡΟΣ ΜΕΛΗ Δ.Σ.Ρ. ΓΙΑ ΚΕΘΙ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ (Κ.Ε.Θ.Ι.)

Read more

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 2021

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 2021

Read more

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 2021

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 2021

Read more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ 2021

Read more

Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνης. Στην Σελίδα μας θα βρείτε άρθρα , συνδέσμους και υλικό σχετικά με τον Δικηγορικό σύλλογο Ρεθύμνου.

Ιστορία Συλλόγου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης ιδρύθηκε στα τελευταία χρόνια της τουρκικής κυριαρχίας και συγκεκριμένα στη δεκαετία του 1880, στη διάρκεια της ισχύος της περίφημης Σύμβασης της Χαλέπας (1878).

Περισσότερα

Βρίσκεστε εδώ: Home Αρχική Ανακοινωσεις Μήνυμα του Προέδρου